Nieuws

14 oktober 2019

Wandel.nl: “Uitgever zoekt verhalen voor bundel over de Vierdaagse Nijmegen”

 
Wandel.nl heeft recent een artikel gepubliceerd over De vriendelijkste marathon ter wereld: https://www.wandel.nl/wandelnieuws/uitgever-zoekt-verhalen-voor-bundel-over-de-vierdaagse-nijmegen.htm

18 september 2019

Reactie op ‘De vriendelijkste marathon ter wereld’ van NBD Biblion

15 juli 2019

Schrijf en win bij Wandel.nl

 

Schrijf je eigen Vierdaagse verhaal, stuur het naar Wandel.nl en win een exemplaar van onze nieuwste verhalenbundel! Meer informatie via: https://www.wandel.nl/wandelnieuws/ook-dit-jaar-weer-bundel-met-vierdaagse-verhalen-.htm

13 juli 2019

Burgemeester Alphen aan de Rijn neemt ‘4-daagse verhalenbundel 2’ in ontvangst

 

Met dank aan een van de auteurs van de tweede 4-daagse verhalenbundel heeft de burgemeester van Alphen aan de Rijn, Liesbeth Spies, de nieuwste editie in ontvangst mogen nemen. Meer weten? Lees dan het artikel hierover via:
https://www.allesinalphen.nl/nieuws/burgemeester-spies-neemt-de-vriendelijkste-marathon-ter-wereld-in-ontvangst.html

Wil je meer weten over de 4-daagse verhalenbundel? Bezoek dan onze kraam op 14 en 15 juli op de hoek van de Oranjesingel en de Schevichavenstraat. Kom vooral langs!

26 juni 2018

Maak kans op een gratis exemplaar van de verhalenbundel

 

Wil jij kans maken op de 4-daagse verhalenbundel ‘De vriendelijkste marathon ter wereld’?

Wandel.nl verloot tien exemplaren van de bundel onder haar abbonnees. Klik hier voor de actie en doe mee!

 

14 juni 2018

Reactie op ‘De vriendelijkste marathon ter wereld’ van de burgemeester van Nijmegen:

 

Uit De Brug van 6 juni 2018:

 

De vriendelijkste marathon ter wereld

Vierdaagse verhalen gebundeld

“Een bonte verzameling verhalen”, zo omschrijft Jack Diekstra, eigenaar van uitgeverij Logikos, de Nijmeegse Vierdaagse verhalenbundel die ze hebben samengesteld. “Een bundelvol persoonlijke verhalen van mensen die op hun eigen manier iets met de Vierdaagse hebben. Van wandelaars tot burgemeesters en van vrijwilligers tot toeschouwers, ieder heeft zijn eigen persoonlijke verhaal.”

 

NIJMEGEN – Het idee voor deze bundel sudderde al enige tijd in Jacks hoofd. “Ik wilde eens een keer iets anders doen en de wandelaars aan het woord laten.” Een idee dat behoorlijk wat bijval kreeg wat Jack deed besluiten om het ook echt uit te gaan voeren. “We hebben diverse media en wandelverenigingen benaderd met de oproep dat mensen hun verhalen konden insturen. De enige voorwaarde: de verhalen moesten met de Nijmeegse Vierdaagse te maken hebben. In welke vorm maakte niet uit.”

 

Een oproep waaraan ook goed gehoor is gegeven, aldus Alina Valenta, betrokken bij de totstandkoming van het boek. “In totaal hebben we 37 verhalen toegestuurd gekregen die we ook allemaal hebben geplaatst. Alleen de verhalen die na de uiterste inzenddatum binnenkwamen, zijn blijven liggen. Maar die kunnen we natuurlijk voor een eventuele volgende uitgave gebruiken.” Jack: “Het was ook niet onze bedoeling om een selectie te maken. We wilden juist iedereen die de moeite nam iets in te sturen daarvoor belonen. De structuur van alle verhalen is ook gewoon hetzelfde gebleven. We hebben alleen de taalfouten gecorrigeerd en sommige teksten wat anoniemer gemaakt of ingekort. Het zijn dus echt nog steeds de persoonlijke verhalen van de inzenders zelf.”

 

Het manuscript is inmiddels af, het ontwerp ligt klaar, nu alleen nog de laatste puntjes op de i voordat het boek met als titel ‘De vriendelijkste marathon ter wereld’ – naar een citaat van Fons de Poel – daadwerkelijk naar de drukker kan. Alina: “Ik ben echt blij met het resultaat. Van het openingsverhaal door Fons de Poel tot het verhaal van een schipper die zijn boot een paar dagen in Nijmegen aanlegde om de Vierdaagse te lopen en de teksten van burgemeesters Bruls en De Graaf, stuk voor stuk zijn het unieke verhalen die ook nog eens heel leuk zijn om te lezen.” Eén ding blijkt volgens het tweetal uit alle verhalen. Jack: “Het saamhorigheidsgevoel van de Vierdaagse vormt een soort rode draad door het geheel. Dat gevoel spreekt uit alle teksten; heel bijzonder voor zo’n enorm evenement.” Het boek is een echte aanwinst in de boekenkast van iedereen die ook maar iets met de Nijmeegse Vierdaagse heeft, menen Jack en Alina. Vanaf begin juni is het voor 12,50 euro verkrijgbaar bij alle boekhandels.

Share This